ОШ "БОРА СТАНКОВИЋ" - Јелашница
ЗНАЊЕ ЈЕ МОЋ

Фото галерија

Видовданске награде 2024

Данас су у нашој школи свечано додељене Видовданске награде. Награде су додељене ученицима за постигнут одличан успех и примерно владање. Такође награде су додељене и ученицима који су постигли једно од прва три места на такмичењима. Додељена је и награда ђаку генерације Клариси Барјамовић.
Часови пливања 2024.

У оквиру пројекта ,, Свако дете има право да одраста и живи здраво ". Одржани часови пливања у Врањској Бањи. За ученикe 5. Разреда
Пажљивкова смотра регионално такмичење2024.

На ,,Пажљивковој смотри 2024”ученици 1. разреда Богдан Аранђеловић, Димитрије Стојановић, Aндреја Саитовић i Андреа Барчић oсвојили су 3. место на регионалном такмичењу у Врању.
" С ПРИРОДОМ НА ТИ" 2024.

Наша школа се придружила акцији „С природом на ти“ и тако укључила у глобалну акцију Outdoor classroom day (Дан учионице на отвореном) коју смо прилагодили потребама и могућностима наше школа. Ученици нижих разреда су са својим учитељима организовали наставне активности на отвореном, у природи, под заједничким слоганом „С природом на ти“. Тим поводом засадил су дрво, истраживали биљни и животињски свет. У акцији су учествовала и деца из вртића " Наша радост" са својим васпитачицама.
Републичко такмичење ликовне културе 2024.

На 32. Републичко такмичење са међународним учешћем " Светосавље и наше доба" , XIII калиграфски конкурс на тему " Патријарх српски Павле" рад ученице 8. разреда Кларисе Барјамовић је ПОХВАЉЕН у конкуренцији од 201 калиграфски рад. Ментор ученице је проф. ликовне културе - Јелена Нешић која је на Конкурсу награђена за најуспешнију послату збирку калиграфских радова.
Радионица 2. и 3. разред 2024.

Радионица ученика другог и трећег разреда одржана на тему - " Шта код себе волим".
Крос РТС- а " Кроз Србију" 2024.

Данас је традиционално одржан 34. Крос РТС - а " Кроз Србију". Овај догађај обележила је и наша школа.
Посета Пољопривредне школе 2024.

Професионална оријентацијиа: Представници Пољопривредно- шумарске школе из Сурдулице посетили су нашу школу. Ученицима 8. разреда, представили су смерове које школа нуди.
Професионална оријентација 2024

Представници Техничке школе " Никола Тесла" су ученицима 8. разреда , представили смерове које школа нуди и позвали ученике да дођу у обилазак Техничке школе и детаљније се упознају са начином рада и функционисања школе.
,,Недеља сећања и заједништва" 2024.

У недељи сећања и заједништва поводом одавања поштовања жртвама немилих догађаја страдале деце у ОШ ,,Владислав Рибникар" у нашој школи реализоване су следеће радионице: 07. 05. Ушеници 8. разреда су заједничким снагама радили на уређењу школског дворишта под слоганом ,, Кад се мале руке сложе све се може". 07.05. Ученици 1. разреда су писали поруке својим друговима у којима се негују вредности: заједништво,пријатељство, љубав, сарадња... 08.05. Ученици 2. разреда су имали друштвене игре и тако обележили дан заједништва. 08. 05. Ученици 6. разреда су реализовали радионицу ,, Наруквице пријатељства". 09. 05. Ученици 6. разреда су радили радионицу написали песму инспирисани темом пријатељства и другарства. 09. 05. Ученици 3. и 4. разреда су радили радионицу Батине која говори о насиљу у школи - ученика према ученицима , и како да се заштитите од тога. 10.05. Ученици 4. разреда су писали песму о пријатељству. 10.05. Ученици 5. и 7. разреда су наставили са уређивањем школског дворишта. Са уређивањем школског дворишта наставићемо у даљем периоду.