ОШ "БОРА СТАНКОВИЋ" - Јелашница
ЗНАЊЕ ЈЕ МОЋ

Фото галерија

Руски језик 2021

На часу руског језика ученици 7.ог разреда припремили су презентацију о Сибиру, коју су презентовали такође су направили пано,који су окачили у својој учионици.
Дечија недеља 2021

Поводом Дечије недеље која се ове године одржава под слоганом " Дете је дете да га волите и разумете " ученици наше школе су са својим наставницима и учитељима учествовали у радионицама у оквиру којих су истакли своја дечија права.
Европски дан језика 2021

Традиционално и ове школске године обележен је Европски дан језика на часовима руског језика у виду израда паноа и видео презентације. У осмишљавању радионице учествовале наставнице стручног актива за језике.
Дан Рома 2021.

Поводом Дана Рома ученици наше школе су писали и цртали, јер нисмо могли да организујемо дружење и приредбу, због епидемије вирусом ковид 19. Међутим, епидемија нас није спречила да на скроман начин обележимо овај посебан дан.
Дан школе 2021.

Наша школа ове године прославља свој Дан на један скроман начин. Због епидемије корона вирусом, нисмо могли да припремимо приредбу и традиционално дружење ђака, наставника и родитеља, али су наши ученици у част Дана школе и чувеног писца Боре Станковића писали, цртали и тако обележили овај посебан дан.
Међународни дан борбе против вршњачког насиља

Прича о Дану розих мајица Широм света се последње среде у фебруару обележава као Дан борбе против вршњачког насиља. Све је почело 2007. године, када је група активиста у једној канадској провинцији покренула иницијативу након што је канадски ученик Чарлес МекНил у школу дошао са розе мајицом на себи и због тога претрпео ругање и вербално насиље од својих вршњака. Ученик је розе мајицу обукао у знак подршке мајци оболелој од карцинома дојке. Активисти су купили 50 розе мајица и поделили их његовим вршњацима у школи који су их носили као подршка дечаку. Ученици су почели и сами да долазе у школу облачећи розе мајице, које су тако постале симбол борбе против вршњачког насиља у школама који се широм света обележава последње среде у фебруару.
Школска слава Свети Сава 2021. године

И ове године смо, у складу са епидемиолошким мерама, обележили школску славу Светог Саву. Домаћин је била наставница руског језика Милица Стојковић.
Јесења радионица

Јесења радионица и радионица обликовања фигура животиња лепљењем житарица на папиру деце у припремно предшколском одељењу са васпитачицом Иваном Станковић.
Стони тенис 2020

Поводом "Дечје недеље" ученици наше школе учествовали су на општинском такмичењу у стоном тенису и заузели 3. место. Честитамо ученицима: Стојадину Укићу, Јовану Стојановићу и Стефану Јовановићу, као и њиховом наставнику Горану Јоцићу!
Дечја недеља 2020.

Активности библиотекара Иване Станковић, наставника Душана Ђорђевића и Сање Јовановић са децом из свих разреда. Посебна захвалност Катерини Наков и Дијани Миленковић као и свим ученицима наше школе који су учествовали у обележавању ове манифестације.